Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energie vergelijken

Vergelijk nu uw energie en bespaar tot € 350,-

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken, de één vindt het leuk om dit uit te puzzelen en de ander ziet enorm op tegen deze klus. Het grootste deel van de Nederlanders behoort tot de laatste groep. Daarom hebben wij een gemakkelijk energie vergelijk voor je gemaakt. Je kunt via de energie vergelijker snel zien wat je zou betalen bij de diverse energieleveranciers. En wil je overstappen? Dan helpen we je daarbij (klik hier). Zo kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten. 

1
Inschrijven
2
Vergelijken
3
Besparen

energie vergelijken

Voorkom een hoge energierekening

Een hoge energierekening kun je voorkomen. Maar hoe doe je dat? Door te zorgen dat je een scherp contract hebt, waarbij de energietarieven een bepaalde periode vast staan. Er zijn in Nederland tegenwoordig ongeveer dertig verschillende energieleveranciers waaruit je een keuze kunt maken. De leveranciers concurreren op service en bijkomende diensten, zoals handige bespaarapps, maar ook zeker op prijs. Uit een onderzoek van Consumind van september 2015 blijkt dat er op basis van een gemiddeld verbruik wel een verschil boven de 400 euro op jaarbasis is tussen de leveranciers met precies dezelfde looptijd van het contract. Dus voor dezelfde hoeveelheid geleverde stroom en gas kan het zijn dat je hogere energiekosten hebt dan bij een leverancier die hetzelfde voor een scherpere prijs kan leveren. Waarom zou je dan nog bij je huidige energieleverancier blijven?

Energiekosten vergelijken kan complex zijn

Het vergelijken van zoveel energieleveranciers kan een flinke en ingewikkelde klus zijn. Er zijn veel leveranciers, daarnaast bestaan de energiekosten uit verschillende onderdelen:

De punten waarop je kunt besparen door over te stappen van energieleverancier zijn de variabele leveringskosten en vaste leveringskosten. De overige energiekosten worden namelijk door de overheid en netbeheerder bepaald, waar elke leverancier zich aan moet houden. Onze financiële assistenten hebben alle kennis en ervaring op het gebied van energie. Ze helpen je graag met de juiste keus maken en een eventuele overstap. Prettig geregeld. 

Energiekosten vergelijken simpeler gemaakt

Consumind heeft het vergelijken van energiekosten makkelijker gemaakt. Wij hebben een vergelijking opgesteld waarbij de actuele energietarieven van de leveranciers voor nieuwe klanten worden meegenomen. Daarin worden de energiekosten, zoals netbeheerkosten, overheidsheffingen en vermindering energiebelasting, ook meegenomen zodat je weet wat je in totaal kwijt bent. Dat maakt het vergelijken een stuk eenvoudiger! Vul je gegevens in en bekijk wat de energiekosten zijn bij andere leveranciers op basis van jouw jaarverbruik.

Energiekosten verlagen door over te stappen

Blijkt er uit het vergelijken dat je nu te veel voor je energiekosten betaalt? Dan kan een overstap naar een leverancier met een goedkoper contract uitkomst bieden. Het overstappen van energieleverancier is puur een administratieve handeling. Dit betekent dat de levering van stroom en gas blijft doorgaan, omdat dit door de netbeheerder daadwerkelijk wordt geleverd. De energieleverancier verzorgt voor je de inkoop van stroom en gas en maakt de nota's voor je op. Ook bij het overstappen biedt Consumind kosteloos hulp aan, zodat vrijwel alles uit je handen wordt genomen en je weer zorgeloos bezig kunt zijn met leukere zaken.

Een energie overstap terwijl je contract nog loopt

Als je nog een lopend energiecontract hebt, kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een energievergelijker. Je moet er wel rekening mee houden dat mocht je overstappen, je een opzegvergoeding kan ontvangen van je huidige energieleverancier. De hoogte van de opzegvergoeding hangt af van de resterende looptijd van het contract.

  • Bij een contract dat nog langer dan 2,5 jaar loopt: € 125,- per product
  • Bij een contract dat nog 2 tot 2,5 jaar loopt: € 100,- per product
  • Bij een contract dat nog 1,5 tot 2 jaar loopt: € 75,- per product
  • Bij een contract dat korter dan 1,5 jaar loopt: € 50,- per product

Een energie overstap tijdens een lopend zakelijk contract

Heb je een zakelijk energiecontract? Dan gelden er andere regels bij energievergelijken en overstappen. Bij een zakelijk energiecontract zijn de boetes niet wettelijk vastgesteld en ontzettend hoog uitvallen. Vaak moet je het geschatte resterende verbruik terugbetalen. Consumenten met een zakelijk contract vergelijken energie daarom pas zodra hun contract is afgelopen. Je kunt echter wel een vergelijking maken met een zakelijk contract, maar niet via de energie vergelijker. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 030 – 7009 727.

Vergelijken energie met stadsverwarming

Een deel van de Nederlanders heeft stadsverwarming – ook wel blokverwarming genoemd- in plaats van gas. Dit betekent dat ze warmte geleverd krijgen door middel van restwarmte van de industrie. De leverancier die voor de stadsverwarming zorgt wordt vastgesteld door de gemeente. Dit betekent dat er niet kan worden gekozen voor een leverancier voor stadsverwarming. Energie vergelijken en overstappen van energieleverancier kan dan wel, maar alleen voor stroom. Wil je een energie vergelijk maken zonder gasaansluiting? Vul dan bij gasverbruik 0 m3 in.

Kost energie vergelijken iets?

Na het invullen van je gegevens bent je automatisch kosteloos klant van Consumind en zie je direct aan de hand van de door jouw ingevoerde gegevens het energie vergelijk. Zo kan je kijken of je op het moment nog een goed contract hebt of dat je beter kunt overstappen van leverancier. Daarnaast wordt je door ons op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief over de energietarieven, maar ook met ander interessant nieuws op het gebied van energie, telefonie en andere vaste lasten. Het energievergelijken kost dus niets.

Meer interessante pagina's: Energietarieven vastzetten of niet - Dé goedkoopste energiemaatschappij

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar een Consumind homepage

Afbeelding: eenvoudig energie vergelijken via Consumind van HandmadePicture/Shutterstock.com

Laatste Nieuws

Geplaatst op

Nederland telt momenteel meer dan 1,7 miljoen energiezuinige huizen met energielabel A, wat neerkomt op 34,5% van alle woningen. Deze woningen zijn ...

Geplaatst op

Veel mensen zetten in de winter de verwarming een graadje lager en dragen een dikke trui om energie te besparen vanwege de gestegen energieprijzen. ...

Geplaatst op

Nederland heeft sinds het jaar 2000 een aanzienlijke daling van het energieverbruik gerealiseerd. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statis...