Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Welk beltype ben je?

Niet iedereen heeft dezelfde belgewoontes. Sommige mensen bellen veel, anderen juist heel weinig. De één belt vooral veel naar vaste nummers, de ander juist meer naar mobiele nummers. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd jouw belgewoontes te evalueren: heb je nog steeds behoefte aan een vaste lijn? En zo ja, wat voor abonnement past dan het beste bij je specifieke belgedrag?

Tabel beltype

Waarheen bel je vaker: Vaste of mobiele nummers?

Bellen naar een vaste lijn is bij sommige aanbieders (providers) nog steeds goedkoper dan bellen naar mobiele nummers. Daarom is het voor je van belang om te weten of je vooral naar vaste, of juist naar mobiele nummers belt. Als je een gespecificeerde telefoonrekening krijgt, heb je daarin snel overzicht. Krijg je deze specificatie niet standaard, dan kun je hierom vragen bij je telefoonprovider.
Met de specificatie van je telefoonrekening kun je eenvoudig zien naar welke nummers je belt en hoe vaak en hoe lang je dit doet. Zo kun je gemakkelijk uitzoeken of het voor je rendabel is om een ander abonnement af te sluiten.  Blijkt bijvoorbeeld uit je rekening dat je vooral veel belt naar de mobiele nummers van je kinderen, dan is het wellicht verstandig om een abonnement te nemen waarmee je (ook) onbeperkt naar mobiele nummers kunt bellen.

Op welk tijdstip van de dag bel je?

Niet iedereen heeft overdag tijd om te bellen en daarom zijn er ook veel mensen die vooral ’s avonds of in het weekend bellen. Providers spelen daarop in door pakketten aan te bieden waarmee alleen op die momenten onbeperkt kan worden gebeld. Dat kan heel handig zijn. Je moet er echter wel rekening mee houden dat buiten de ‘pakkettijden’ de tarieven vaak hoger liggen! Misschien bel je op ‘vreemde’ tijden omdat je regelmatig naar het buitenland belt. Ook daarvoor zijn speciale pakketten te verkrijgen!

Gebruik je de vaste lijn om te bellen of om gebeld te worden?

Sommige mensen hebben hun vaste lijn vooral om gebeld te worden. Zelf bellen ze niet zoveel, of ze bellen vooral met hun mobiele telefoon. Geldt dit ook voor jou? Dan is het voor je raadzamer om geen onbeperkt-bellen-pakket te nemen. In plaats daarvan betaal je dan per telefoongesprek: een startarief plus het tarief voor bellen naar vaste of mobiele nummers. Vaak is het gesprekstarief hoger dan bij de onbeperkt-bellen-pakketten,  maar dat kan wel uit als je niet zoveel belt. Let er bij het vergelijken van de prijzen wel op dat het gesprekstarief voor vaste en mobiele nummers kan verschillen. Onze financiële assistenten helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: telefoneren van wavebreakmedia/ Shutterstock.com