Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verlengen of overstappen

Verlengen of overstappen

Als een energiecontract afloopt, dan is het wettelijk zo geregeld dat je contract automatisch wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd dat maandelijks opzegbaar is. Je gaat dan meestal wel een duurder, variabel tarief betalen. De energieleveranciers vinden dit prima, want aan dit soort contracten verdienen zij het meeste. Maar energieleveranciers vinden overstappende klanten ook niet leuk. Steeds meer energieleveranciers doen dan een verlengingsaanbod om jou als klant te behouden. Is het slim om daar op in te gaan of kun je toch beter overstappen?

Verlengingsaanbod

Tegenwoordig benaderen energieleveranciers je steeds vroeger met een verlengingsaanbod. Soms zelfs meer dan drie maanden voordat je contract eindigt. Als je tevreden bent over de service van je huidige energieleverancier of om een andere reden liever niet overstapt naar een andere leverancier, kun je overwegen om op het verlengingsaanbod in te gaan. Sommige leveranciers snappen dat loyaliteit van klanten beloond moet worden en doen dat met een scherp nieuw aanbod. Er zijn er ook een aantal die geen goed aanbod doen en waarbij de kans dus groot is dat je bij een overstap naar een andere energieleverancier goedkoper uit bent.

Vergelijken van aanbiedingen

Wil je weten of je goedkoper uit bent wanneer je overstap naar een andere energieleverancier, dan kunnen wij je daar bij helpen. Je hoeft hiervoor alleen maar onze energievergelijker in te vullen. Op basis van jouw persoonlijke energieverbruik, worden de aanbiedingen van andere energieleveranciers getoond. Je kunt het termijnbedrag dan vergelijken met het bedrag wat je huidige energieleverancier heeft voorgesteld voor het nieuwe energiecontract. Kun je gaan besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier, dan regelen wij dat voor je!

Energietarieven

Heb je een verlengingsaanbod gekregen van je huidige energieleverancier maar weet je niet precies wat het aanbod nou daadwerkelijk inhoud? Al die tarieven kunnen best verwarrend zijn. Het belangrijkste waar je op moet letten is of het aanbod inclusief of exclusief BTW is. Leveranciers willen hun aanbod natuurlijk zo gunstig mogelijk aanbieden, maar je moet geen appels met peren gaan vergelijken. Ook is het belangrijk dat duidelijk is of het om een all-in of kaal leveringstarief gaat. Bij een kaal tarief moet je namelijk ook alle overheidsbelastingen erbij optellen. Consumind geeft alle tarieven altijd inclusief belastingen weer zodat je goed kunt vergelijken.

Laat je aanbod checken

Wil je weten of je beter kunt verlengen of overstappen, dan helpen we je graag om dat uit te zoeken. Onze energiespecialisten bekijken je aanbod uitvoerig en gaan op zoek naar een alternatief. Is het een prima aanbod, dan weet je dat direct. Vinden we iets wat beter of goedkoper is, dan kunnen we de overstap voor je in orde maken. Prettig geregeld!

Vergelijk Tarieven

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Energietarieven: vastzetten of niet? - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker - Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage