Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Krijg ik een boete als ik overstap?

Het kan zijn dat je huidige energieleverancier je een opzegvergoeding vraagt, afhankelijk van de situatie. De energieleverancier mag een opzegvergoeding vragen voor zowel de stroom- als de gasaansluiting. Als je voor beide het contract opzegt, betaal je dus het dubbele bedrag. Hieronder zie je wanneer hiervan sprake is en hoe hoog de opzegvergoedingen zijn.
 
Wanneer kun je het energiecontract opzeggen:
1. Je energiecontract loopt af. Je hoeft geen opzegvergoeding te betalen. 
2. Je bent nog nooit overgestapt van energieleverancier of je hebt een contract voor onbepaalde tijd. Je hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen.
3. Je stapt over van energieleverancier voordat je contract afloopt. Je huidige energieleverancier mag je een opzegvergoeding in rekening brengen. De hoogte hiervan hangt af van de looptijd van je contract.
 
Duur afloop contract Maximaal betalen per product
Korter dan 1,5 jaar € 50
1,5 tot 2 jaar € 75
2 tot 2,5 jaar € 100
Langer dan 2,5 jaar € 125
* Voor zakelijke contracten zijn de regels en opzegvergoedingen anders. Raadpleeg hiervoor de contractvoorwaarden van je energieleverancier.
 
Wil je overstappen maar moet je een opzegvergoeding betalen? Neem contact met ons op door te bellen met 030 7009 727. Onze energiespecialisten kijken voor je naar een leverancier die de opzegvergoeding terug wil betalen.