Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verhuizen en de energielevering

Een verhuizing is vaak een hectische periode. Je hoofd staat er dan misschien niet naar, maar ook je energieleverancier moet op tijd ingelicht worden over de verhuizing. Hieronder staan de verschillende stappen die je moet volgen om de verhuizing in goede banen te leiden.

1. Energieleverancier inlichten over de verhuizing

Om alles keurig op tijd geregeld te krijgen, is het verstandig om de verhuizing ruim op tijd door te geven aan de energieleverancier. Tegenwoordig kan dit vaak ook snel via internet. In veel gevallen kan dit al tot drie maanden van tevoren.

2. Meterstanden doorgeven aan energieleverancier

Nadat je een verhuizing hebt doorgegeven ontvang je, naast een ontvangstbevestiging, ook een meterstandenformulier. Op de dag van de overdracht dien je de meterstanden van de stroom- en gasmeter door te geven aan je energieleverancier. Meestal kan dit ook digitaal. Wees op tijd en geef de standen binnen een paar dagen door, anders schat de leverancier de meterstanden zelf in, met als gevolg mogelijk een onnauwkeurige of onjuiste eindnota.

3. Eindnota voor de energielevering op oude adres

De eindnota wordt bezorgd op het oude woonadres, tenzij je hebt aangegeven dat je deze digitaal wil ontvangen. Voor het nieuwe woonadres ontvang je vervolgens de bevestiging van de (nieuwe) leverancier, met de definitieve ingangsdatum, de meterstanden en het nieuwe termijnbedrag. De energieleverancier licht de netbeheerder voor je in.

Voor alle informatie over een verhuizing, kijk bij checklist verhuizen.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Welke energiekosten worden meegenomen bij een vergelijking? - Bekijk wanneer de energietarieven wijzigen Een goedkope energieaanbieding van Consumind

 

Afbeelding: Verhuizen en de energielevering van Goodluz/ Shutterstock.com