Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips mobiele abonnement

1. Vergelijk en stap over

Providers willen je graag als nieuwe klant verwelkomen, dus ze hebben vaak scherpe aanbiedingen. Deze aanbiedingen hebben wij uiteraard voor je op een rij gezet. Bekijk het actuele aanbod en stap over.  

2. Bundel

Buiten de bundel bellen, sms’en of internetten is duur! Het is dus verstandig dat je goed nadenkt over jouw telefoongebruik, voordat je een abonnement afsluit. Een te grote bundel (met meer belminuten/data dan je verbruikt), kost je meer geld dan nodig is. Maar andersom is het vaak nog duurder: je verbruikt meer dan in jouw bundel zit en je moet maandelijks bijbetalen.

Denk erom dat de meeste providers gesprekken afrekenen per minuut en niet per seconde. Hierdoor ligt het verbruik vaak hoger dan dat je zou verwachten. Kies daarom altijd voor een bundel die ruim voorziet in wat je nodig hebt, maar overdrijf het niet!

3. Maak gebruik van kostenbesparende apps

Met sommige apps kun je veel besparen op de kosten voor bellen of sms’en. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van Whatsapp: hiermee verstuur je berichtjes via het internet. Tegenwoordig kun je ook bellen via Whatsapp. Andere voorbeelden van besparende apps zijn Facebook Messenger, Skype en Viber. Probeer wel zoveel mogelijk te (video)bellen via wifi, anders kost dit je namelijk veel MB’s en dat is weer zonde van je internet.

4. Telefoon bij abonnement is niet gratis

Een toestel betaal je terug via de maandelijkse bedrag boven op je abonnement en staat geregistreerd als lening. Soms is het voordeliger om een sim only abonnement te nemen, met daarbij een los toestel.

5. Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi

Als je gebruik maakt van wifi, dan gaat dit niet van jouw databundel af. Het is daarom handig om, waar mogelijk, in te loggen op het wifi-netwerk. Dit geldt zeker als je veel data verbruikt, bijvoorbeeld door op YouTube filmpjes te bekijken. Zet voor de zekerheid de mobiele dataverbinding uit als je op wifi bent aangesloten, om te voorkomen dat je telefoon ongemerkt terugschakelt naar 3G of 4G als het wifi-signaal niet sterk genoeg is.

6. Zoek een provider waarbij je tegoed mee mag naar de volgende maand

Bij sommige providers is iedere maand een nieuw begin, en ben je dus de niet gebruikte data van de vorige maand kwijt. Dat is jammer, want als je ongebruikte data kunt opsparen, dan heb je een buffer voor de maanden dat je wat meer verbruikt. Controleer daarom van tevoren of je data kunt meenemen naar de volgende maand.

7. Wees zuinig met data

Mobiele data is vrij duur, dus door zuinig te zijn met dataverbruik kun je besparen op je kosten. Gebruik daarom op je telefoon zoveel mogelijk mobiele versies van websites en maak ook zoveel mogelijk gebruik van gratis wifi hotspots. Synchroniseer je apps handmatig in plaats van automatisch en download bijvoorbeeld je muziek op Spotify voordat je de deur uitgaat.

8. Beperk roamingkosten

Vooralsnog is bellen in het buitenland duurder dan in Nederland. Dat gaat op termijn wel veranderen, maar tot die tijd kunt u beter zo min mogelijk bellen in het buitenland. Zet ook de dataroaming uit, anders blijft je telefoon allerlei data binnenhalen tegen hoge tarieven! Koop op vakantie desnoods een lokale simkaart, als je van plan bent om veel te bellen of te surfen op internet.

9. Doe langer met je batterij

Om te zorgen dat de batterij minder snel leeg gaat, kun je eenvoudig het aantal energieslurpers beperken:

·         Schakel GPS uit;
·         Schakel bluetooth uit;
·         Zet de schermverlichting minder fel;
·         Zet wifi uit als je buiten het bereik van het netwerk gaat;
·         Herstart je telefoon regelmatig (allerlei processen worden dan afgesloten);
·         Sluit applicaties (apps) die je niet gebruikt af.
 

Wil je nog meer bespaartips lezen? Wij hebben ook bespaartips opgesteld voor hypothekeninternet, televisie en vaste telefonieenergie en lenen.

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: Bespaartips mobiele abonnement van Daria Minaeva/ Shutterstock.com