Kosten rechtsbijstandverzekering
De kosten van een rechtsbijstandverzekering verschillen per verzekeraar. Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je afsluit zodat je gedekt bent voor de kosten van juridische hulp. In een juridisch conflict betrokken raken kan iedereen gebeuren. Professionele ondersteuning is noodzakelijk wanneer je geen ervaring hebt met het verloop van een juridische proces. Het is daarom zeer verstandig om je te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. De verzekeringsspecialisten van Consumind Finance helpen je graag bij het vergelijken van de kosten van rechtsbijstandverzekeringen.
Dekking en premie
De kosten van een rechtsbijstandverzekering hangen met name af van de dekking die je kiest. De meeste rechtsbijstandverzekeringen zijn namelijk modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat hoe meer je wilt verzekeren, hoe hoger de premie is.
De kosten van de rechtsbijstandverzekering wordt verder beïnvloed door de grootte van je gezinssamenstelling en de vraag of je een vrijwillig eigen risico wilt accepteren. Ook kennen sommige rechtsbijstandverzekeringen een limiet aan externe kosten in het geval er toch een advocaat moet worden ingeschakeld. Een ongelimiteerde dekking van deze externe kosten leidt vaak tot een wat hogere premie.
Het is daarom belangrijk om rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken en niet de eerste de beste te kiezen. De goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste rechtsbijstandverzekering hoeft perse de beste te zijn.
Verschillende modules
Wanneer je de kosten van een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten dan doe je er goed aan eerst de verzekeraars te vergelijken. Gezinsrechtsbijstandverzekering is een vrij uitgebreide variant van een rechtsbijstandverzekering, die dekking biedt op de volgende modules en situaties. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties.
- Consument en wonen: bij conflicten met buren, gemeenten en buren. Maar ook wanneer je als consument een overeenkomst sluit of bij de (ver)koop/huur of bouw van je woning;
- Verkeer en letsel: bij schade en persoonlijk letsel in het verkeer. Maar ook bij de (ver)koop, onderhoud, reparatie en verzekering van je motorrijtuig of kosten na pech of een ongeval;
- Werk en inkomen: bij ontslag, reorganisatie of faillissement van de werkgever.
Bedenk je vooraf van welke modules je belang zult kunnen hebben. Hiermee voorkom je dat je bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering niet genoeg verzekerd bent of juist te veel betaald voor dekking die niet nodig is.
Wet op rechtsbijstand
Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht of altijd noodzakelijk maar de verzekeringsspecialisten van Consumind zien dit toch als een zinnige verzekering. De meeste mensen komen vroeger of later in aanraking met juridische zaken rondom inkomen, woning, verkeersongelukken etc. De rechtsbijstandverzekering is voor een paar euro per maand af te sluiten en hiermee kun je toch gebruik maken van juridische hulp als dit onverhoopt op je pad komt.
Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt en ook geen middelen hebt om een advocaat te kunnen betalen, dan kun je beroep doen op de Wet op de rechtsbijstand. Je kan dan wel gewoon hulp krijgen, maar er worden in deze wet wel eisen gesteld aan de hoogte van de vordering, de kans van slagen en aan de hoogte van het gezinsinkomen. Je zal dus moeten meebetalen wanneer blijkt dat het inkomen hoger is. Als de procedure wordt verloren, dan kan het gebeuren dat de kosten die hieruit voortkomen door jou betaalt moeten worden. Daarom wordt er eerst altijd gekeken of er wel een reële kans bestaat om het proces te winnen.
Gegarandeerde pakketkorting bij overstap
Heb je elders al een rechtsbijstandverzekering lopen dan kun je deze vergelijken via Consumind Finance. Wanneer je wilt overstappen met 3 of meer verzekeringen, bieden we een minimale pakketkorting van 10% aan op de huidige polissen. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap. Nog geen rechtsbijstandverzekering afgesloten maar wel interesse? Ook dan kan de verzekeringsspecialist van Consumind Finance een mooi aanbod doen.
Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage