Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Opzegvergoeding van energieleverancier

Opzegvergoeding van energieleverancier

Na het vergelijken kun je besluiten om over te stappen van energieleverancier. Het kan zijn dat je huidige energieleverancier je een opzegvergoeding vraagt, afhankelijk van de situatie. Hieronder zie je wanneer hiervan sprake is en hoe hoog de opzegvergoedingen zijn.

Wanneer kun je het energiecontract opzeggen:

1. Je energiecontract loopt af. Je hoeft geen opzegvergoeding te betalen. 
2. Je bent nog nooit overgestapt van energieleverancier of je hebt een contract voor onbepaalde tijd. Je hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen.
3. Je stapt over van energieleverancier voordat je contract afloopt. Je huidige energieleverancier mag je een opzegvergoeding in rekening brengen. De hoogte hiervan hangt af van de looptijd van je contract.

Kosten opzegvergoeding voor stroom en gas

Hieronder zie je de kosten van een opzegvergoeding per product. Dit betekent dat de energieleverancier dit voor gas en stroom mag vragen. Als je voor beiden het contract opzegt, betaal je maximaal het dubbele bedrag.

Kosten opzegvergoeding

*Voor zakelijke contracten zijn de regels en opzegvergoedingen anders. Raadpleeg hiervoor de contractvoorwaarden van je energieleverancier.

Voorbeeldsituatie opzegvergoeding betalen vanwege energieoverstap

Stel dat je vorig jaar een 3-jarig contract hebt afgesloten, maar na een jaar wil je toch gaan overstappen. Omdat je contract nog twee jaar zou lopen voor stroom en gas, moet je € 100,- voor stroom betalen en € 100,- voor gas. In totaal kom je dan op € 200,- uit.

Wil je overstappen, maar moet je een opzegvergoeding betalen? Neem contact met ons op door te bellen met 030 7009 727. Onze financiële assistenten helpen je graag, kijken voor je naar een leverancier die de opzegvergoeding terugbetalen en helpen met de overstap. Prettig geregeld. 

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - Energie vergelijken doe je eenvoudig via Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kun je er gebruik van maken en er minder voor betalen? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Opzegvergoeding van energieleverancier van Guroldinneden/ Shutterstock.com