Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Soorten pakketten

Soorten paketten

Als je twee of meer losse abonnementen hebt voor vaste telefonie, internet en televisie, dan is het interessant om te kijken naar een zogenaamd ‘alles-in-1-pakket’ (ook wel 3-in-1-pakket genoemd). Je hebt dan voor deze drie producten nog maar één abonnement, bij één provider.

Voordelen en nadelen alles-in-1

Een alles-in-1-pakket is over het algemeen goedkoper dan losse abonnementen. Het is ook makkelijk; je ontvangt nog maar één factuur, waarop je de kosten voor alle diensten kunt terugvinden. Bovendien doe je zaken met één bedrijf en dat is praktisch als je iets wilt doorgeven of wijzigen. Een ander voordeel is dat de meeste providers extra hun best doen om je als alles-in-1-klant binnen te halen. Daarom bieden ze vaak vele extra’s, zoals kortingen en cadeaus.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan een alles-in-1-pakket: op het moment dat er een storing is, geldt die vaak voor alle diensten tegelijk. Als het tegenzit, kun je gedurende de storing geen gebruik maken van je vaste telefoon en heb je geen internet en televisie.

Onder alles-in-1 verstaan we internet, televisie en bellen voor in je woning. Verschillende aanbieders bieden dit los of in pakketten aan. Bijvoorbeeld internet plus televisie, of een alles in 1 pakket. Telecomaanbieders proberen zich van elkaar te onderscheiden met verschillende abonnementen waarbij de snelheid van de verbinding, de prijs en eventuele extra’s belangrijke factoren zijn. Want als consument wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van je internet, televisie en bellen.

  •  Vergelijk alle aanbieders op prijs
  •  Voeg al je persoonlijke wensen toe bij het vergelijken
  •  Direct online afsluiten bij de aanbieder!

Internet voor in je huis

Snel internet is een must voor heel veel mensen. Er zijn twee soorten internetverbindingen voor in je huis: draadloos netwerk (WiFi) of kabel. Kabelnetwerk is over het algemeen sneller en constanter dan draadloos netwerk. Je kunt ook kiezen voor twee verschillende aansluitingen: glasvezel of kabel. Hier komen we later in deze tekst op terug.

Televisie voor in je huis

Televisie kijken kan ook op verschillende manieren. De meeste telecomaanbieders bieden digitale televisie aan, dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit en je kunt extra zenders erbij nemen. Zo wordt televisie kijken een stuk aangenamer voor veel mensen. Hiernaast kun je ook nog kiezen voor interactieve televisie. Interactieve televisie is een dienst die telecomproviders kunnen leveren, tegen vaak extra abonnementskosten. Met interactieve televisie kun je uitzendingen terugkijken die je hebt gemist, hiernaast kun je ook online films huren en bekijken. Ga je verhuizen? Dan is het belangrijk dat je ruim voor de verhuisdatum controleert of je huidige provider je pakketten die je op dat moment gebruikt levert op je nieuwe adres. Is dit niet het geval, dan moet je jouw huidige abonnement opzeggen of eventueel overstappen.

Bellen voor in je huis

In principe bestaan er twee verschillende soorten telefonieabonnementen. Met een standaard abonnement betaal je een bepaald bedrag per telefoontje dat je pleegt. Het tweede soort abonnement is een onbeperkte variant waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt bellen naar vaste en (in de meeste gevallen) mobiele nummers.

Internet en bellen

Veel telecomproviders bieden samengestelde pakketten aan, zodat je niks meer los hoeft te bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld internet en telefonie als één samengesteld bestellen. Het voordeel van een combinatiepakket is dat je maar één nota hebt en dus maar één aanspreekpunt. Het voordeel van dit samengestelde pakket is dat je internet bijvoorbeeld apart kunt bestellen bij een goedkopere telecomprovider.

Internet, bellen en digitale televisie

Steeds meer telecomproviders bieden een compleet samengesteld pakket met internet, bellen én (digitale) televisie aan. Dit samengestelde pakket wordt ook wel alles in 1 genoemd. Het tv-signaal kun je ontvangen via de (coax)kabel, maar dit kan ook geplukt worden vanuit de lucht (denk aan Digitenne van KPN). Bij Digitenne heb je minder televisiezenders en is televisie kijken in hoge beeldresolutie vaak niet mogelijk. Vandaar dat dit vaak goedkoper is. Internet, bellen en (digitale) televisie (alles in 1 pakket) van een telecomaanbieder is vaak voordeliger dan dat je losse verschillende abonnementen afsluit. Ook hier heb je maar één nota, dus één aanspreekpunt.

Glasvezel en kabel

Glasvezel zijn dunne, sterke draadjes van glas, die over grote afstanden snel en betrouwbaar signalen kunnen versturen. In grote delen van Nederland ligt al het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel in de grond verwerkt. Ook is glasvezel in een groot deel van Nederland te vinden en wordt dit alleen maar groter. Over glasvezel kun je internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel is populair omdat het een hogere internetsnelheid aankan. Een bijzondere eigenschap van glasvezel is dat de snelheid waarmee je bestanden op het web kunt zetten (uploaden), zoals bijvoorbeeld foto’s of filmpjes, even snel is als downloaden, waarmee je bestanden van internet kunt afhalen. In mei 2014 waren ruim 2,1 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het grootste en belangrijkste verschil tussen glasvezel en kabel is dat kabelaanbieders zowel het netwerk beheren als de diensten erover aanbieden. Ook is er op de kabel in een regio maar één enkele telecomaanbieder actief. Het glasvezelnetwerk wordt daarentegen gezien als een open netwerk. Met glasvezel heb je de keuze uit meerdere aanbieders en kun je dus overstappen als je niet tevreden bent.

Vergelijk jouw telecomprovider

Er zijn een hoop telecomproviders, met een hoop verschillende abonnementen en prijzen. Door het vele aanbod kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat je niet weet wat je moet kiezen. Wil je een abonnement wat perfect bij jou past? Vergelijk dan alle telecomproviders met elkaar en krijg het abonnement dat het beste bij jouw wensen past!

Vergelijk abonnementen

Verschillende Soorten Internet

Je hebt verschillende soorten internet die soms wel en soms niet worden aangeboden door een provider. Niet iedere provider werkt bijvoorbeeld met glasvezel. Nou is werken met glasvezel ook niet in iedere woning mogelijk, omdat hiervoor eerst een speciale bedrading moet worden aangelegd. Door middel van een postcode check kun je kijken of jouw woning al voorzien is van glasvezel en zo niet of die daarvoor in aanmerking komt. Bedenk ook verder goed wat je op internet wilt doen. Ben je alleen wat aan het surfen op een paar websites dan heb je vaak minder snel internet nodig dan wanneer je ook wilt kunnen streamen, downloaden en online spellen wilt spelen.

Verschillende Pakketten Televisie

Tegenwoordig biedt eigenlijk iedere provider wel interactieve televisie aan. Je kunt daarmee een digitale gids raadplegen, programma’s aanklikken en wisselen van zender. Maar niet iedere provider biedt hetzelfde basispakket zenders aan. Maak dus eerst een lijstje van de zenders waarnaar je het meeste kijkt en waarvan je het jammer zou vinden als die niet meer beschikbaar zouden zijn. Kijk dan wat er in het basispakket van een provider zit en of er eventueel nog aanvullende zenderpakketten beschikbaar zijn. Besef wel dat bij een basispakket soms geen mogelijkheid tot opnemen of terugkijken zit. Nu hoeft dit niet voor iedereen, maar als je het wel handig vindt zul je misschien aan een duurder pakket moeten denken. Daarnaast is het nog van belang om in de gaten te houden dat de gratis pakketten waarmee ze klanten lokken in sommige gevallen niet blijvend zijn. Hoe mooi de aanbieding ook is, onderzoek wat je overhoudt en hoeveel dat pakket je gaat kosten nadat de kortingsperiode afgelopen is.

Vaste en Mobiele Telefonie

De vaste lijn wordt door veel mensen al niet tot nauwelijks meer gebruikt. Nu zit het wel vaak voor een lage prijs bij een alles-in-1 pakket aangeboden en kun je heel goedkoop naar nummers binnen Nederland bellen. Toch is het zonde als je het bij je pakket hebt zitten terwijl je het eigenlijk helemaal niet gebruikt. Het kan namelijk zijn dat je, als je internet en televisie apart afsluit, nog wat goedkoper uit bent. Bellen kun je dan wel met de mobiele telefoon die je toch altijd bij je hebt. Providers hebben dit ook door en geven je soms korting als je telecom en mobiele telefonie allebei bij hen afsluit. Maar blijf bedenken of dit wel jouw goedkoopste en handigste optie is.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage