Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips internet, televisie en vaste telefonie

Bespaartips Internet, tv, bellen

Wil je aan het einde van de maand ook graag wat geld overhouden voor leuke dingen? Onze bespaartips kunnen je daarbij helpen.

1. Alles-in-1-pakket goedkoper dan losse abonnementen

Wil je minder betalen voor je vaste telefoon, internet en televisie? Dan is een alles-in-1-pakket misschien wel iets voor jou. Hiermee kun je meestal goedkoper bellen, televisie kijken en internetten dan wanneer je losse abonnementen hebt. Bovendien, gemak dient de mens: met een alles-in-1-pakket staan alle kosten op één factuur en je hoeft nog maar met één provider zaken te doen. Handig als je wijzigingen wilt doorgeven!

2. Overstappen van provider loont

Voor nieuwe klanten hebben providers vaak interessante kortingen. Wij nemen in ons vergelijk deze scherpe kortingsacties mee, zodat je een goed beeld hebt van de uiteindelijke kosten. In sommige gevallen zijn deze acties niet rechtstreeks bij de provider te verkrijgen, maar alleen via Consumind. Wil je weten of overstappen ook loont voor je? Vergelijk dan de verschillende mogelijkheden op jouw adres. Onze financiële assistenten helpen je ook graag met het maken van de juiste keuze. Prettig geregeld. 

3. Onbeperkt-bellen-pakket voordelig als je veel belt

Bel je veel via je vaste lijn? Dan kan het voordeliger zijn om een onbeperkt-bellen-pakket te nemen. Als je wilt weten of je ook kan profiteren van dit voordeel, kijk dan eerst wat je kosten nu zijn. Deze kosten vind je op de rekeningspecificatie van jouw provider. Als je deze niet standaard krijgt, kun je hem opvragen. Bekijk vervolgens wat de kosten zijn voor het onbeperkt-bellen-pakket. Wanneer je (ook) veel naar mobiele nummers belt, kan een onbeperkt-bellen-pakket inclusief mobiele nummers voor je een uitkomst zijn. 

4. Bestel alleen wat je nodig hebt

Extra zenderpakketten, een tweede of derde televisieaansluiting, veiligheidspakketten en andere extra’s worden vaak aangeboden voor een extra prijs. Ga na of je deze extra’s nodig hebt, anders betaal je voor diensten die je uiteindelijk niet of nauwelijks gebruikt!

5. Wanneer overstappen van provider?

Je kunt beter geen contract met een nieuwe provider aangaan als je huidige abonnement nog loopt. Doe je dat wel, dan betaal je dubbel: aan de huidige en aan de nieuwe provider. Zorg dus dat je de data van oude en nieuwe contracten goed op elkaar afstemt.

6. Internetabonnement upgraden

Het is niet erg als je méér gebruik maakt van internet dan dat je van tevoren had ingeschat; een abonnement upgraden, oftewel een abonnement met een hogere snelheid afsluiten, kan altijd. Je betaalt dan maandelijks iets meer, maar afgezien daarvan is het snel geregeld. Andersom is het vaak een stuk lastiger. Van een sneller en dus duurder abonnement naar een goedkopere variant gaan, valt bij de meeste providers minder goed in de smaak.

Hier zie je een overzicht waarin je per internet-activiteit ziet hoeveel Mb/s je nodig hebt. Zo voorkom je dat je een abonnement afsluit dat veel sneller (en hoogstwaarschijnlijk veel duurder) is dan wat je gebruikt.

7. Vast bellen via het internet 

Via het internet zijn er talloze applicaties die je kunt gebruiken (of downloaden) op je computer of telefoon. Zo kun je, via internet, gratis bellen met andere gebruikers van de app. Denk hierbij aan WhatsApp, Messenger, Skype, Discord of Google Hangouts.

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage