Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

kosten aansprakelijkheidsverzekering

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering verschillen per verzekeraar. De verzekeringsspecialisten van Consumind Finance helpen je graag bij het vergelijken van de kosten van aansprakelijkheidsverzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je afsluit zodat je aanspraak kan maken op een vergoeding voor schade aan personen of goederen. Je hoeft de schade niet zelf veroorzaakt te hebben. De aansprakelijkheidsverzekering dekt ook schade die is veroorzaakt door je partner, kinderen of huisdieren.

Premie verschillen

Je leeftijd, gezinssamenstelling en woonplaats hebben invloed op de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het bedrag waarvoor je per gebeurtenis maximaal verzekerd bent en het eventueel gekozen eigen risico. Je kunt een bedrag verzekeren van € 1.000.000 tot € 2.500.000.

Een alleenstaande van 40 jaar doet minder snel een beroep op de aansprakelijkheidsverzekering dan een jong gezin met kinderen. Over het algemeen geldt: hoe ouder, hoe voordeliger de verzekering. Ook kleine kinderen worden groot en dat vermindert de kans op schade, maar vanaf de leeftijd van 70 jaar stijgt de premie weer omdat het risico op schade vanaf die leeftijd weer hoger wordt.

Het verschil in premie tussen een lager of hoger verzekerd bedrag is niet groot. Hier onder zie je een globaal premie overzicht voor de kosten per maand van een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico, met een maximale vergoeding van € 1.250.000 per gebeurtenis, inclusief 21% assurantiebelasting, exclusief poliskosten.

Globale premies

*berekening, 2021

Dekking

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen het financiële risico voor schade door onzorgvuldig handelen. Het beschermt je niet alleen tegen materiële schade, maar ook tegen schade aan personen en schade aan zaken. Letselschade tussen verzekerden onderling is ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn een tal van scenario’s te bedenken waarbij het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst is.

Er zijn natuurlijk ook situaties die niet door je aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt. De meeste verzekeraars verlenen een werelddekking. Als voorwaarde geldt wel dat je als verzekerde in Nederland woont.

Niet verplicht

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar de verzekeringsspecialisten van Consumind zien dit als een onmisbare verzekering. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn maar een paar euro per maand en hiermee kun je jezelf en je dierbaren verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander ben je immers veel duurder uit. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. 

Pakketkorting bij een overstap

Heb je elders al een aansprakelijkheidsverzekering lopen dan kun je deze via Consumind Finance vergelijken. Wanneer je wilt overstappen met 3 of meer verzekeringen, hebben we een speciale actie waarbij wij een pakketkorting kunnen aanbieden waarmee we minimaal 10% lager uitkomen dan de huidige premie. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap. Nog geen aansprakelijkheidsverzekering afgesloten maar wel interesse? Ook dan kan de verzekeringsspecialist van Consumind Finance een mooi aanbod doen.

Wil je precies weten wat een aansprakelijkheidsverzekering kost? Vul hier je gegevens in en we sturen een offerte toe.

Offerte verzekering

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage