Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

ACM voorziet stijging van gasprijzen

ACM voorziet stijging van gasprijzenAls er minder gas uit de Groningse bodem kan worden gehaald, dan zullen we het tekort moeten aanvullen met gas uit het buitenland. Dat betekent dat de Nederlandse consument meer gaat betalen voor gas; er moeten dan flinke investeringen worden gedaan om het buitenlandse gas geschikt te maken voor het Nederlandse gebruik.

Van hoogcalorisch naar laagcalorisch gas

Gas uit het buitenland heeft andere eigenschappen dan ons eigen Groninger gas; dat is zogenaamd laagcalorisch gas, terwijl de landen om ons heen voornamelijk hoogcalorisch gas produceren. Dat kan wel omgezet worden naar het laagcalorische gas waarop onze systemen afgesteld zijn, maar dan moet er stikstof aan toe gevoegd worden. Dat is een kostbaar proces, omdat de fabriekscapaciteit van fabrieken waar stikstof aan gas toegevoegd kan worden, flink moet worden uitgebreid.

Het is nu nog niet duidelijk hoeveel duurder consumenten uit zijn met gas uit het buitenland. Wilt u de stijging voor zijn? Zorg dat u nu de gastarieven vastzet, nu deze nog laag zijn. Vergelijk hier de tarieven en stap over.

Bron: Bram van Dijk- BNR.nl- 6 maart 2015

Meer interessante pagina's: Dé goedkoopste energieaanbieder - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Energiefabels op een rij - Hulp bij de zoektocht naar een andere energieleverancier

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: ACM voorziet stijging van gasprijzen van Nui7711/ Shutterstock.com