Jongeren vs Ouderen deel 2: wie verbruiken er meer energie?

Vorige week bleek dat de ouderen over het algemeen meer stroom verbruiken dan de jongeren, maar is dat ook echt altijd zo? Je raadt het al, ook jongeren kunnen het verbruik flink opschroeven. Dus niet getreurd, hier komen de 5 verschillen waaruit blijkt dat de jongere generatie meer energie verbruikt dan de oudere generatie. 

1.       Gamen is tegenwoordig het nieuwe buitenspelen. Jongeren hangen uren voor de TV om via hun playstation, xbox of andere gameconsole tegen hun vrienden te strijden. Niet alleen de gameconsole zelf trekt stroom, maar ook de tv en de dockingstations voor de controllers zijn energie slurpers.

2.        “Haal die oplader uit het stopcontact!” is volgens de jongeren bij Consumind op kantoor een van de meest genoemde uitspraak. Vaak is het puur gemak om de oplader van je telefoon in het stopcontact te laten zitten omdat je hem over een uur toch weer moet gebruiken. Zonde van alle elektriciteit die hierdoor verloren gaat. Ouderen zijn hier over het algemeen wat strikter in. Die halen gelijk de oplader uit het stopcontact.

3.         Ondanks dat jongeren misschien niet langer douchen dan ouderen, douchen ze wel vaker. Twee keer per dag is gemiddeld onder de jongeren generatie. Vaak komt dit ook door een ander leefpatroon zoals sporten en andere dagelijkse activiteiten.

4.         Dat de jongere generatie vaker in energiezuinige nieuwbouwwoningen wonen is niet nieuws, maar toch zijn het de oudere die vaker gebruik maken van alternatieve manieren voor stroom opwekken. Zo gebruikt de oudere generatie vaker groene stroom en investeren zij meer in zonnepanelen. Ouderen gebruiken dus de stroom die ze zelf opwekken, terwijl de jongere generatie gebruik maakt van de stroom van energieleveranciers.

5.         Hoe meer personen in huis, hoe meer elektriciteit verbruik. Kleine kinderen die deuren open laten, lichten aan laten staan, de tv niet uitzetten en ga zo maar door. De stookkosten en het elektriciteitsverbruik kan hierdoor een stuk hoger worden. De oudere generatie woont vaker met minder personen in huis en is hier ook een stuk strikter in.