Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer of juist minder betalen voor energie?

Meer of juist minder betalen voor energie?Het kan alle kanten op met de hoogte van de energierekening de komende tijd. Volgens analisten van de Nuon blijven de gasprijzen laag en kan een gemiddeld huishouden per jaar 60 tot 120 euro gaan besparen op de energierekening. Volgens economen van de ABN AMRO ligt het echter meer voor de hand dat de prijzen zullen stijgen.

Het zal in de toekomst moeten blijken wie er gelijk heeft. De analisten van de Nuon gaan er vanuit dat de huidige lage gasprijzen structureel zijn, omdat de prijzen van gas en steenkolen op de wereldmarkt maar blijven dalen. Bovendien produceert Duitsland steeds meer wind- en zonne-energie. De economen van de ABN AMRO zien dat anders. Zij gaan er juist vanuit dat de prijzen zullen stijgen omdat de gaswinning in Groningen wordt teruggeschroefd en omdat er daardoor mogelijk meer en duurder gas moet worden geïmporteerd.   

Voorlopig nog onbeslist wat de energieprijzen gaan doen

Uiteindelijk hangt het van de keuzes van de overheid af wie er gelijk krijgt: de analisten van de Nuon of de economen van de ABN AMRO. De economen verwachten echter wel dat als de rekening omhoog gaat, het geen forse stijging wordt.

Bron: RD.nl- 30 juli 2015

Meer interessante pagina's: Vergelijk direct de energieleveranciers - Een goedkope energie aanbieding van Consumind - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - Acties energiemaatschappijen wassen neus

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Meer of juist minder betalen voor energie? van Lisa S./ Shutterstock.com