Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wel of geen zonnepanelen? Google adviseert!

Wel of geen zonnepanelen? Google adviseert!Met Project Sunroof wil Google huizenbezitters helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. De nieuwe dienst van Google berekent hoeveel energie een huishouden kan opwekken en of het rendabel is om zelf energie op te wekken.

Google gebruikt hiervoor satellietbeelden uit Google Maps en combineert dat met informatie over de stand van de zon, de temperatuur, de bewolking en de hoeveelheid schaduw op het dak. Als een gebruiker dan de kosten van zijn of haar elektriciteitsrekening invoert, rekent de nieuwe dienst uit hoeveel geld er bespaard kan worden met zonnepanelen. Als extra service worden gebruikers gelijk doorgestuurd naar lokale aanbieders van zonnepanelen.

Project Sunroof is nog niet wereldwijd te gebruiken: vooralsnog werkt het alleen in de San Francisco Bay Area, Fresno en Boston. Google werkt echter hard aan uitbreiding van de dienst.

Bron: Telegraaf.nl- 18 augustus 2015

Meer interessante pagina's: Vergelijk direct energietarieven - Tarieven vergelijken en geld besparen - Een leverancier kiezen die het beste bij u past - Energiefabels op een rij 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Wel of geen zonnepanelen? Google adviseert! van Federico Rostagno/ Shutterstock.com