Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Ben je wel verzekerd bij verhuur woning via Airbnb?

Je gaat binnenkort op vakantie, dus je huis staat enkele weken leeg. Daar kan je geld aan verdienen, denk je. Dus je wilt je woning tijdens de vakantie aanbieden aan toeristen via Airbnb. Dat is lekker makkelijk verdienen, terwijl je op het strand ligt! Zo heb je je vakantie gelijk weer terug verdiend. Of toch niet? Want wat als er iets gebeurt waardoor er iets kapot gaat in of aan je woning? Ben je dan wel verzekerd? Of zit je met de gebakken peren als de huurders een flink feest hebben gehouden, waardoor je een hele nieuwe set meubels kan aanschaffen en je opnieuw kan gaan behangen.

Verhuurdersgarantie van Airbnb

De huizenverhuursite Airbnb biedt een verhuurdersgarantie aan van € 800.000, voor de dekking van schade die ontstaan is aan de woning door Airbnb-verhuur. Daaronder valt ook eventuele schade bij de buren, vanwege de verhuur. Ook wel fijn voor je buren. Dit is echter geen opstal- of inboedelverzekering.

Opstal – en inboedelverzekering verhuur Airbnb

In de polissen van de opstal- en inboedelverzekering staat er vaak vermeld dat de woning niet onderverhuurd mag worden, of op een andere wijze voor commerciële doeleinden gebruikt mag worden. Vaak wordt de schade, veroorzaakt door een Airbnb- gast, dus niet vergoed door de verzekeraar. Het is daarom verstandig dat je, voordat je je rijk rekent, eerst je poliswaarden doorneemt of contact opneemt met je verzekeraar. Er zijn verzekeraars die juist inspelen op de verhuur van je woning, door speciale Airbnb-verzekeringen aan te bieden. Lees daarbij uiteraard wel eerst goed de polissen door, zodat je niet achteraf toch zelf de klos bent bij schade. 

Vragen hierover? Onze verzekeringsspecialist helpt u graag. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Ben je wel verzekerd bij verhuur woning via Airbnb van Georgii Mironov/ Shutterstock.com