Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Last Minute Vakantie Geboekt? Vergeet Niet je Reisverzekering te Checken!

Last-minute naar de besneeuwde bergen of toch liever de winter ontsnappen aan het strand? Vergeet niet je reisverzekering te controleren! Een reisverzekering biedt niet alleen bescherming tijdens actieve wintersportvakanties, maar ook bij ontspanning aan het strand. Het regelen van een reisverzekering is eenvoudig en kan tot enkele minuten voor vertrek worden gedaan, via onze vergelijker.

Belangrijke Overwegingen bij het Kiezen van een Reisverzekering

  1. Doorlopend of Kortlopend: Overweeg de duur van je reis. Voor jaarlijks lange vakanties is een doorlopende reisverzekering geschikt, terwijl kortlopende verzekeringen beter zijn voor korte trips.
  2. Dekking voor 'Gevaarlijke Activiteiten': Voor risicovolle activiteiten zoals skiën of duiken is aanvullende dekking aan te raden, omdat niet alle standaard reisverzekeringen deze activiteiten dekken. Deze vind je in een extra module, winter- / onderwatersport.
  3. Bagagevergoeding: Voorkom nachtmerries over verloren bagage door de bagagedekking te controleren. Overweeg het verhogen van de dekking voor kostbare items.
  4. Medische Kosten: Bij ziekenhuisopname in het buitenland is een reisverzekering met dekking voor 'geneeskundige kosten' essentieel om onvoorziene hoge zorgkosten te voorkomen. Let wel goed op of je niet al Europese of werelddekking hebt bij je zorgverzekering. Anders ben je dubbel verzekerd.

Annuleringsverzekering: Een Overweging voor Onverwachte Gebeurtenissen

Overweeg een annuleringsverzekering voor onvoorziene omstandigheden, zoals gezondheidsproblemen of sterfgevallen in de familie. Deze verzekering biedt de mogelijkheid om een deel van de kosten terug te krijgen, vooral bij annulering binnen zeven dagen na boeking. Een extra voordeel is dat bij een onverwachte terugkeer tijdens de vakantie, niet-genoten reisdagen worden vergoed.