Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Met de fiets op vakantie? Dit dekt je reisverzekering.

Fietsvakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Voor veel Nederlanders reden om de fietsen achterop de auto te zetten en Europa in te trekken. Heerlijk, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. Een reisverzekering dekt onverwachte gebeurtenissen tijdens je vakantie, maar wat als je van plan bent om veel te fietsen tijdens je reis? Zijn fietsen meeverzekerd in het buitenland? In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden om je fiets te verzekeren en waar je rekening mee moet houden.

Extra fietsdekking of al opgenomen in je polis

Het verzekeren van je fiets tijdens een reis naar het buitenland kan verschillen, afhankelijk van de specifieke reisverzekeringspolis die je hebt afgesloten. Sommige reisverzekeraars bieden de mogelijkheid om je fiets als extra dekking op te nemen in je polis. Dit betekent dat je fiets gedekt is tegen diefstal, schade en ongevallen tijdens je reis. Het is echter belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en te begrijpen welke specifieke dekking er wordt geboden voor fietsen.

Let op limiet van vergoeding

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het ook van belang om te kijken naar de waarde van je fiets en de eventuele limieten die de verzekeraar hanteert. Sommige verzekeraars hanteren een maximumbedrag voor de dekking van een fiets. Als je fiets een hogere waarde heeft dan deze limiet, is het mogelijk dat je een aanvullende verzekering moet afsluiten om het volledige bedrag te dekken. Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met je reisverzekeraar om te informeren naar de mogelijkheden en beperkingen met betrekking tot het verzekeren van je fiets.

Let ook hier op bij je reisverzekering 

Naast de specifieke dekking voor je fiets, is het ook belangrijk om na te gaan of je reisverzekering andere relevante dekkingen biedt, zoals medische kosten of aansprakelijkheid. Als je van plan bent om veel te fietsen tijdens je reis, kan het verstandig zijn om een reisverzekering te kiezen die ook een uitgebreide dekking biedt voor sportieve activiteiten en avontuurlijke bezigheden. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd voor eventuele schade aan je fiets, maar ook voor onverwachte medische kosten als gevolg van een fietsongeluk.