Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vergeet de aanvullende reisverzekering niet voor je wintersportvakantie.

Reisverzekering wintersport

In sommige regio’s is het wintersportseizoen alweer van start gegaan. Veel Nederlanders reizen de komende wintermaanden af naar de besneeuwde bergen in Europa. Wintersporten is leuk, maar niet zonder risico’s. Zorg er dus voor dat je goed verzekerd bent!

Aanvullende reisverzekering

De normale kortlopende of langlopende reisverzekering die je kunt afsluiten, dekken in veel gevallen niets als je een ongeluk hebt op de piste. Als je met volle vaart afdaalt is er altijd een mogelijkheid dat je onderuitgaat en een bot breekt. Het risico op een ongeluk is veel groter dan een relaxte strandvakantie in Griekenland. Vandaar dat je een aanvullende wintersportdekking af moet sluiten bij je kort- of langlopende reisverzekering. 

Wat valt er onder wintersportdekking?

Iedere verzekeraar hanteert andere polisvoorwaarden. De volgende algemene voorwaarden kun je verwachten:

  • Als je door een ongeluk niet meer kan skiën of snowboarden dan kun je de kosten van je skipas, skilessen en huur van het materiaal terughalen bij de verzekeraar.
  • Je krijgt de dagwaarde vergoed van je wintersportuitrusting als deze gestolen of beschadigd is.
  • De kosten voor opsporing en redding worden vergoed als je een ongeluk hebt op de piste. Ga je buiten de pistes, dan ben je niet verzekerd.
  • Een vervangende vlucht als je niet instaat bent om terug te keren met de auto.

Medische kosten

Let op dat medische kosten in het buitenland door bijvoorbeeld een skiongeluk niet worden gedekt vanuit je aanvullende reisverzekering. Dit gaat via de standaard zorgverzekering. De voorwaarden hieraan zijn dat je in een Europees land bent en dat de kosten worden vergoed volgens maximaal Nederlandse tarieven. Ga je dus naar een dure privékliniek dan moet je het verschil tussen de Nederlandse tarieven en de tarieven van de privékliniek zelf betalen. Zorg er ook voor dat je altijd een wintersportdekking hebt, anders ben je alsnog niet verzekerd voor medische kosten bij een ongeluk op de piste.