Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verzekering hoeft draagbare gestolen luxe spullen uit je auto niet te vergoeden

Reisverzekering draagbare spullen

Ben je op vakantie en heb je per ongeluk je zonnebril in de auto laten liggen. Als er wordt ingebroken en je kostbare zonnebril wordt gestolen dan hoeft de verzekering dit officieel niet te vergoeden, aldus een recente Kifid-uitspraak. Een verzekeraar mag dus terecht van de verzekerde verwachten dat deze kostbare draagbare spullen altijd met zich meebrengt.

Centraal beheer

Het bovenstaande stukje gaat over een recente gebeurtenis met een verzekerde bij Centraal Beheer. De kofferbak van een verzekerde werd leeggeroofd tijdens een uitje in Antwerpen. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer drieduizend euro. Centraal Beheer zette hun vraagtekens bij de claim, maar deze werd door het Kifid verworpen. Wel kwam er vanuit het Kifid steun voor de uitspraken van de verzekeraar over het feit dat tenminste de kostbare draagbare spullen uit de tas in de auto gehaald hadden kunnen worden. Uiteindelijk kregen de gedupeerden alsnog twaalfhonderd euro vergoeding.

Verzekeraars die wel vergoeden

Centraal Beheer vergoedt met hun reisverzekering dus niet alles wat is gestolen uit een dichte auto. Er zijn wel andere verzekeraars die je tegemoetkomen als je kostbare spullen zijn gestolen. Hierbij verschillen de voorwaarden wel. Zo moet bij Ohra wel worden bewezen dat de spullen in een dicht voertuig en uit het zicht lagen. Gebeurt de diefstal na 22:00? Dan ben je niet meer verzekerd. Ook bij Interpolis moet je aan kunnen tonen dat je je spullen zorgvuldig hebt opgeborgen. Als er geld uit je auto wordt gestolen is dit niet verzekerd.

Meest geclaimd bij verzekeraars

Smartphones zijn verreweg het meest geclaimde product bij reisverzekeraars. Omdat het vaak gaat om veel geld bij een smartphone wordt er flink op toegezien dat er geen fraude gepleegd kan worden. Hierdoor zijn de voorwaarden vaak (te) streng. De meeste reisverzekeraars hebben een maximale vergoedingen voor smartphones. Dit verschilt per verzekeraar en per verzekering. Goedkopere verzekeringen hanteren dan ook een lager maximaal bedrag dan duurdere verzekeringen.