Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nieuwe energieprijzen duiken onder het prijsplafond

Besparing

De energieprijzen dalen al een geruime tijd en dat betekent lagere prijzen voor consumenten. Energieleveranciers hebben hun variabele tarieven aangekondigd voor april. Bij energieleverancier Eneco duiken de prijzen voor stroom zelfs onder het prijsplafond voor energie. De gasprijs blijft nog wel net steken boven het prijsplafond.

Scheelt jou en de overheid geld

Als je een van de half miljoen huishoudens bent die een variabel contract bij Eneco heeft dan ga je dus straks minder betalen voor stroom dan in het prijsplafond is vastgesteld. Vergeleken met de prijzen van afgelopen augustus scheelt dit voornamelijk de overheid heel veel geld. Met name nu in de warmere lente- en zomermaanden elektriciteit meer invloed heeft op de energiekosten.

Andere energieleveranciers verlagen ook energieprijzen

Essent, Vattenfall en Budget Energie hebben ook aangekondigd hun energieprijzen te verlagen. Essent zit nog net boven het prijsplafond, waardoor de overheid nog steeds bij moet springen om de kosten te drukken. Budget Energie biedt al langere tijd energieprijzen aan dit onder het prijsplafond zitten. Vattenfall zit hier daarentegen nog altijd boven.