Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Blijf altijd goed opletten op reis! Verzekeraars vergoeden niet zomaar

Reisverzekeringen vergoeden

Als je gaat reizen heb je een grotere kans dat je spullen stuk gaan of kwijtraken. Tas in, tas uit, hierheen, daarheen, en opeens is je camera kapot of onvindbaar. Als dit je overkomt moet je aan je reisverzekeraar kunnen aantonen dat je adequaat bent omgegaan met je spullen en dat het voorval niet aan jou kan worden toegeschreven. Om verzekeringsfraude te voorkomen zijn verzekeraars streng en vergoeden ze niet zomaar alles wat kapot is gegaan tijdens je reis. Zorg er dus voor dat je altijd op blijft letten!

Kies de veiligste plek

Als je je spullen achter laat wordt er van je verwacht dat je deze opbergt op een veilige plek waar niet zomaar iedereen bij kan. Denk hierbij aan een niet zichtbare plek in een dichte auto, een locker of een dichte hotelkamer. Je spullen opbergen in het bagagerek van een trein is dus volgens de verzekeraar niet de veiligste plek en zal daarom geen vergoeding uitkeren. Ook als je tas wordt gestolen van onder je strandstoel terwijl je in de zee ligt, is dit volgens de verzekeraar je eigen onoplettendheid. 

Draagbare kostbare apparaten

Als je op doorreis bent haal je niet altijd al je bagage uit je auto. Dit betekent wel een hoger risico op diefstal. Veel wordt vergoed als dieven bagage uit je dichte auto stelen. Let er wel op dat je draagbare kostbare spullen, zoals apparaten, meeneemt naar je overnachtingsplaats. Als je deze in je auto laat liggen wordt dit gezien als je eigen fout. Dit komt omdat deze apparaten veel waard zijn en het een kleine moeite kost om ze uit de auto te halen.

Telefoon is geen bagage

Valschade aan je telefoon is in vele gevallen volledig gedekt onder de doorlopende reisverzekering. Verzekeraars kunnen moeilijk doen als je schade hebt aan je telefoon en je een vergoeding aanvraagt voor de vaak dure reparatie. Als je verzekeraar je telefoon aanziet voor bagage, waar valschade niet is gedekt, weet dan waar je recht op hebt. Lees de polisvoorwaarden en als je het niet eens bent met het besluit van de verzekeraar stap dan vooral naar het Kifid. Deze instantie kijkt onafhankelijke naar of een verzekeraar de schade onterecht niet vergoed. Als zij beslissen dat je wel recht hebt op schade dan moet de verzekeraar dit ook uitkeren.