Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Reisverzekering wintersport 2021 - 2022

Wintersport verzekering

Een wintersport boeken voor aankomende winter leek een lange tijd zonder zorgen te kunnen. Met de huidige oplopende coronacijfers, lockdowns en dreiging van de nieuwe omikronvariant is een wintersport in de nabije toekomst toch een stuk onzekerder geworden. Vooralsnog lijkt het dat Nederlanders gewoon naar de Alpen kunnen trekken voor hun welverdiende skivakantie.

Voor de actuele reisadviezen houd altijd www.wijsopreis.nl of de Reisapp van buitenlandse zaken in de gaten. De reisadviezen van de overheid zijn namelijk de belangrijkste factoren voor of je op reis kan gaan en of je reisverzekering eventuele onkosten vergoedt. In oranje gebieden wordt er namelijk niets coronagerelateerd gedekt door je reisverzekering. Ook annulering door een oranje reisadvies is sinds de coronapandemie uit de polis gehaald. Sinds 27 juli 2021 hebben alle landen in de EU en Schengen een geel of groen reisadvies. Het reisadvies binnen de EU wordt dus in principe niet meer oranje, behalve als hier hele goede redenen voor zijn zoals een nieuwe variant.

Tot nu toe hebben de meeste landen aangegeven hun wintersportseizoen door te willen laten gaan. Gebieden in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië zijn enorm afhankelijk van de toeristische inkomsten van wintersporters. Wel zijn er per land andere regels. Let goed op welke regels er gelden. Zo hebben bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland een geel reisadvies, maar gelden er wel strenge lockdownregels. In Zwitserland geldt zelfs een 10-daagse quarantaineplicht voor Nederlanders en Belgen. In dit geval vergoedt je verzekering dus niets bij annulering!

Veel reisorganisaties garanderen kostenteruggave als je reis niet door kan gaan. Als je 10 dagen in quarantaine moet, zoals in Zwitserland, dan heb je bij sommige reisorganisaties de mogelijkheid om je reis te annuleren en je geld terug te krijgen. Natuurlijk gelden er per reisorganisatie ook weer andere regels. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent. Er is een groot verschil tussen de dekking van je reisverzekering als je corona krijgt vóór of tijdens je vakantie. Lees de verschillen hier.

Met goede hoop gaan we het wintersportseizoen tegemoet. Zorg er altijd voor dat je goed en voordelig verzekerd bent voordat je op wintersport gaat. Hiervoor heb je een aparte module nodig bij je reisverzekering (winter- en onderwatersport). Deze modules zijn een extra, omdat het risico op schade een stuk hoger ligt bij extreme sporten dan bijvoorbeeld bij een strandvakantie.