Andere energieleverancier voor nieuwe woning
1. Aanvragen energieleverancier voor nieuw adres
Als je besluit dat je een nieuwe energieleverancier wilt voor je nieuwe woning, dan vraag je een nieuwe energieleverancier aan. Vermeld bij de aanmelding dat het om een verhuizing gaat. LET OP: Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Geef dan ook de verhuizing door aan de netbeheerder die de levering verzorgt in de regio van de nieuwe woning. Bekijk hier een overzicht met de netbeheerders.
2. Opzeggen energieleverancier oude adres
Nadat je een aanvraag hebt ingediend bij een nieuwe energieleverancier, moet je de energieleverancier van de oude woning zelf opzeggen. De nieuwe energieleverancier zet de overeenkomst namelijk op het nieuwe adres. Contracten op het oude adres worden daarom niet opgezegd door een nieuwe leverancier.
3. Ontvangst overeenkomst van energieleverancier
Van de nieuwe energieleverancier ontvang je op het nieuwe adres per post en/of mail de overeenkomst. Hierna heb je wettelijk veertien kalenderdagen bedenktijd. Als je akkoord gaat, wordt de levering gestart op de in de overeenkomst aangegeven leverdatum.
4. Meterstanden doorgeven aan energieleveranciers
Van zowel het oude adres als van de nieuwe woning moet je de meterstanden doorgeven. Je geeft van het oude adres de meterstanden door aan je oude energieleverancier. Neem de meterstanden samen met de nieuwe bewoner op. Noteer de meterstanden ook voor je persoonlijke administratie. Bij de overdracht van je nieuwe woning neem je samen met de vorige bewoner de meterstanden op. Je geeft deze door aan de nieuwe energieleverancier. Noteer ook deze meterstanden voor je eigen administratie. Stuur vervolgens de meterstanden direct naar de energieleveranciers. Als ze de standen te laat ontvangen, maken ze een schatting en dat kan nadelige gevolgen voor je hebben.
5. Ontvangst bevestiging opzegging energieleverancier en ontvangst eindnota
Op het oude adres ontvang je een bevestiging van de opzegging. Daarnaast ontvang je ook op het oude adres de eindnota, waarop staat hoeveel je hebt verbruikt en hoeveel je al hebt betaald. Het verschil tussen je daadwerkelijke verbruik en de reeds betaalde termijnbedragen wordt met je verrekend.
6. Bevestiging nieuw termijnbedrag van energieleverancier
Op het nieuwe adres ontvang je van de nieuwe energieleverancier de nieuwe termijnbedrag. De leverancier heeft de termijnbedrag gebaseerd op het historisch verbruik van de woning en de afgesloten energieprijzen.
Open deze checklist in PDF hier zodat je deze kunt uitprinten of opslaan op de computer.
Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - De overstapservice - Overstappen van energieleverancier levert je geld op - Cadeaus energiemaatschappijen wassen neus
Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
Waaruit bestaan de energiekosten
Bespaartips energie
Meest gestelde vragen
Bespaartips energie
Afbeelding: Andere energieleverancier voor nieuwe woning van LuckyImages/ Shutterstock.com